Wie wij zijn

Wie wij zijn

Stichting Doe Maar Zo! is op 6 april 2009 opgericht door ouders van kinderen met een beperking. De stichting heeft geen winstoogmerk. Het bestuur en haar vrijwilligers zetten zich zonder beloning en met zeer beperkte middelen in voor kinderen en volwassenen met geheugenproblemen, een (taal)ontwikkelingsstoornis (TOS en LVB), ernstige taal- spraakproblemen en/of autisme (ASS).

In 2009 maakten wij een schoolagenda en diverse kalenders voor school- en thuisgebruik. Uniek was het combineren van geschreven taal met pictogrammen. Hierdoor konden kinderen met leesproblemen en veel behoefte aan structuur, toch gebruik konden maken van een agenda. Zij kregen meer grip op de dag.

In 2012 is een dagritmesysteem geïntroduceerd voor gebruik op magneetborden.

In 2012-2013 is speciaal voor ouderen, een prikkelarme agenda ontwikkeld, die we de naam Daginzicht agenda hebben gegeven. In 2010 waren we met het idee voor deze agenda genomineerd voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs. Nadat er voldoende subsidiegelden verzameld was, is deze agenda gemaakt in samenwerking met ouderen, zorgprofessionals en mantelzorgers. De Daginzicht agenda is geschikt voor iedereen die last heeft van geheugenproblemen, vergeetachtigheid, beginnende dementie, afasie of niet aangeboren hersenletsel (NAH). Of, iedereen die gewoon graag een duidelijke agenda heeft, zonder fratsen. De agenda is met en zonder bijbehorende pictogramstickers te bestellen. Sinds 2015 geven we de Daginzicht agenda uit in samenwerking met Saam uitgeverij uit Hillegom. Voor meer informatie zie: www.daginzicht.nl.

In 2018 breidden we het dagritmesysteem uit. Er zijn meer dan 400 pictogrammen beschikbaar en het plansysteem werd geschikt voor alle leeftijden,

In 2022 zijn we wegens teruglopende belangstelling bij scholen, gestopt met de papieren schoolagenda- en kalenderproducten voor schoolgaande jeugd. We concentreren ons sindsdien op het levensbestendige plansysteem voor op magneetborden en de Daginzicht agenda.

Sinds 2023 bestaat het bestuur van Doe Maar Zo! uit Annemiek de Ruiter (voorzitter), Anne Mieke Dekkers (penningmeester) en Petra Harks (secretaris).

Heeft u vragen of interesse in Doe Maar Zo!? Bel tijdens kantooruren naar +31 6 1100 3561 of neem contact met ons op.

Winkelen op categorie

Nieuw binnen

Bestsellers